Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Μήπως η ζωή σου είναι άνω κάτω; Με τα 5 αυτά Feng Shui tips θα την επαναφέρεις σε τάξη

Η αρχαία φιλοσοφία σύμμαχός σου ενάντια στο χάος της καθημερινότητας


Σύμφωνα με το φενγκ σούι, το πώς είναι ο χώρος μας αντανακλά το πώς είμαστε και στη ζωή μας. Έχεις άγχος; Στο σπίτι και το γραφείο σου επικρατεί χάος. Είσαι ήρεμη; Όλα είναι στη θέση τους. Ευτυχώς για εμάς, αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη: ακολουθώντας τις πρακτικές της πανάρχαιας αυτής τεχνικής, μπορούμε να βάλουμε σε τάξη τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, κάνοντας μικρές και πανεύκολες παρεμβάσεις στο χώρο μας:

1. ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Κοιτάζοντας στο πίσω κάθισμα συνειδητοποιείς ότι είναι γεμάτο από μισοτελειωμένα πλαστικά μπουκάλια με νερό, φακέλους από την αλληλογραφία σου, άδεια κουτάκια από τσίχλες ή ακόμα και ένα T-shirt που πέταξες εκεί μετά το γυμναστήριο πριν 2 μέρες; Κι ακόμα αναρωτιέσαι γιατί στο μυαλό σου όλες οι σκέψεις είναι μπλεγμένες σαν κουβάρι; Ήρθε η ώρα για ξεκαθάρισμα. Γιατί διαφορετικά, κάθε φορά που θα μπαίνεις στο αυτοκίνητο και θα αντικρίζεις τέτοια ακαταστασία, αυτή θα τρυπώνει και μέσα σου –αν δεν έχει ήδη στήσει το θρόνο της εκεί.

2. ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ (ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΣΟΥ)
Όταν κάθε φορά που ψάχνεις τα κλειδιά σου χρειάζεται να βουτήξεις στα άδυτα της τσάντας σου και να τα αναζητήσεις ανάμεσα σε λίστες για το σούπερ μάρκετ, σκόρπιες σκιές ματιών, αποδείξεις και επαγγελματικές κάρτες που ποτέ δεν πρόλαβες να τακτοποιήσεις στο γραφείο σου, τότε, ναι, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Πώς προλαβαίνουν και μαζεύονται τόσα πολλά πράγματα σε τόσο μικρό χώρο; Όλο αυτό πρέπει να σου χτυπήσει καμπανάκια, θυμίζοντάς σου πως όταν όλα τρέχουν με τρελούς ρυθμούς, είναι απαραίτητο να ρίξεις λίγο τους τόνους για να αναδιοργανωθείς.

3. ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Στυλό που δεν γράφουν, στοίβες με χαρτιά και εκτυπώσεις, σκόρπια post-it, ζωγραφιές των παιδιών και μισοτελειωμένες κούπες με καφέ... Μερικές φορές το γραφείο μας είναι τόσο γεμάτο που προκειμένου να μην το τακτοποιήσουμε, παίρνουμε το laptop και δουλεύουμε στο τραπέζι της κουζίνας. Μαντεύεις τι θα συμβεί μετά, έτσι; Είναι θέμα ημερών σε λίγο να μην έχεις χώρο για να ακουμπήσεις το φαγητό (που σίγουρα θα φας βιαστικά, όσο κοιτάζεις τα μηνύματά σου στο κινητό). Αναρωτήσου, είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο περιβάλλον να έχεις καθαρό μυαλό; Έχεις κάνει χώρο ώστε να έρθουν νέες ιδέες και λύσεις για όσα πρέπει να επιλύσεις; Κι αν το πας και ένα βήμα παραπέρα, πόσο συγκεντρωμένη μένεις στους στόχους που βάζεις; Μήπως σκορπάς την προσοχή σου σε χίλια πράγματα ταυτόχρονα;

4. ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ
Σακουλάκια με αποξηραμένα blueberries που έχεις να τα βάλεις στο γιαούρτι σου πάνω από δυο μήνες, πακέτα με ελάχιστο αλεύρι, μισά λεμόνια και μικρά μικρά τάπερ με υπολείμματα σάλτσας που ίσως χρησιμοποιήσεις κάποια στιγμή που δεν θα προλαβαίνεις να φτιάξεις καινούρια... Σκέψου πόσες φορές την ημέρα κάνεις την κίνηση να ανοίξεις το ψυγείο. Αν κάθε φορά έρχεσαι αντιμέτωπη με αυτό το χάος, τι επίδραση έχει αυτό στη διάθεσή σου; Άδειασέ τα όλα λοιπόν από τα ράφια, πέταξε ό,τι έχει λήξει και ό,τι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις. Μετά σίγουρα θα έχεις πολύ περισσότερο χώρο αλλά και όρεξη ώστε να προμηθευτείς νέα υλικά για να μαγειρέψεις. Επιπλέον, όλο αυτό θα λειτουργήσει θεραπευτικά: όση ώρα επικεντρώνεσαι στο καθάρισμα, θα μυαλό σου θα αδειάσει από όλες τις υπόλοιπες σκέψεις.

5. ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ
Ποιο είναι αυτό το ένα αντικείμενο στο σπίτι το οποίο κάθε μέρα που το βλέπεις λες στον εαυτό σου «αυτό θέλω να το φτιάξω/να το πετάξω/να το διορθώσω»; Μπορεί να είναι ένα διακοσμητικό πάνω στο τζάκι που δεν σου αρέσει πια, ένας πίνακας που δεν τον έχεις κρεμάσει από τότε που μετακόμισες, το φυτό στην είσοδο το οποίο έχει ξεραθεί ή το στοπ στις κουρτίνες που έχει σπάσει και χρειάζεται να πάρεις καινούριο. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η ικανοποίηση που θα πάρεις όταν δεις πως τακτοποίησες ένα θέμα που ήταν σε αναμονή για καιρό. Η πράξη είναι συμβολική: βάζεις τάξη στο σπίτι σου, βάζεις τάξη στη ζωή σου.

Μπορείς να διαβάσεις το blogpost και στο queen.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου