Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

«Δεν έχω διάθεση για σεξ»: Κάνε το τεστ για να εκτοξεύσεις τη λίμπιντό σου!

Πεσμένη ερωτική διάθεση; Τσέκαρε αν το γιν και το γιανγκ σου είναι σε ισορροπία!



Τι σχέση μπορεί να έχει η διάθεσή μας για σεξ με το γιν και το γιανγκ, τις δύο όψεις της ζωτικής ενέργειας τσι, για την οποία μιλάει η κινέζικη φιλοσοφία και το φενγκ σούι; Υπάρχει περίπτωση η λίμπιντό μας να επηρεάζεται από τα δύο αυτά στοιχεία και το αν βρίσκονται σε ισορροπία; Μεγάλη, απαντά η συγγραφέας Τζιλ Μπλέικγουεϊ, η οποία έχει δει τα βιβλία της να φιγουράρουν στη λίστα των New York Times με τα μπεστ σέλερ, ενώ η ίδια έχει φιλοξενηθεί σχεδόν σε όλες τις μεγάλες εκπομπές των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων, προκειμένου να μιλήσει γι’ αυτό που μελετά εδώ και χρόνια: τη σεξουαλικότητά μας και το πώς μπορούμε να έχουμε μια καλή σεξουαλική ζωή. Η Μπλέικγουεϊ έγινε διάσημη χάρη στις συμβουλές που δίνει συνδυάζοντας τη σοφία και τις πανάρχαιες τεχνικές της Ανατολής με τα πιο σύγχρονα δεδομένα των ερευνητών της Δύσης.

Στο τελευταίο της βιβλίο με τίτλο Sex Again, Recharging Your Libido, εξηγεί πως σύμφωνα με τη θεωρία του Ταό, η σχέση μας με το σύντροφό μας και η καλή σεξουαλική μας υγεία εξαρτώνται από την ισορροπία μεταξύ του γιν και του γιανγκ - όπως συμβαίνει με τα πάντα στον κόσμο. «Πολύ συχνά ακούω τη φράση “Είμαι πολύ κουρασμένος/η για να κάνω σεξ”. Σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική, αυτό δείχνει πως είναι πεσμένη η ενέργεια του γιανγκ. Εξίσου συχνά, οι πελάτισσές μου μου παραπονιούνται πως δεν έχουν διάθεση για σεξ και αυτό αποτελεί ένδειξη πως τα επίπεδα του γιν τους είναι πεσμένα».


Με τη βοήθεια του τεστ που θα βρεις στη σελίδα της http://sexagainprogram.com/quiz.php, μπορείς να δεις αν τα δύο αυτά στοιχεία βρίσκονται σε ισορροπία ή όχι στο δικό σου οργανισμό. Οι ερωτήσεις αφορούν τη σεξουαλικότητά μας, τη σχέση μας με το σύντροφό μας, τα συναισθήματά μας, το σώμα μας και τον κύκλο της περιόδου μας, ενώ υπάρχει και ειδική ενότητα για τους άντρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου